Brzoskwinie w syropie
Trochę słońca zamkniętego w słoiki? Nic prostszego! Przepyszne, słodkie brzoskwinie w syropie, idealne do jesiennych czy zimowych deserów. Już nie trzeba kupować ich w puszkach! :)
Składniki:
Układamy w wysokich słoikach.
Wodę gotujemy z cukrem, doprowadzamy do wrzenia.
Zalewą uzupełniamy słoiki. W razie potrzeby można zalewy dorobić więcej, tak by słoiki były pełne. Owoce będą się unosić po zalaniu, nie trzeba się tym przejmować.
Słoiki pasteryzujemy we wrzątku.
Składniki:
- 2 kg niewielkich brzoskwiń
- 0,5 l wody
- 0,5 kg cukru
Układamy w wysokich słoikach.
Wodę gotujemy z cukrem, doprowadzamy do wrzenia.
Zalewą uzupełniamy słoiki. W razie potrzeby można zalewy dorobić więcej, tak by słoiki były pełne. Owoce będą się unosić po zalaniu, nie trzeba się tym przejmować.
Słoiki pasteryzujemy we wrzątku.
Komentarze
Prześlij komentarz